Győzelemmel búcsúztatta Balázs Tibit az SZKE

NB I/B FÉRFI FELNŐTT MÉRKŐZÉS

2018.02.10. szombat 18:00
Százhalombattai KE – Pécsi VSE 27-22 (12-15)
Városi Szabadidő Központ, Százhalombatta
100 néző

A mérkőzés előtt Balázs Tibort búcsúztatta a csapat és a közönség. Keresztes József szakmai vezetőtől ajándékcsomagot, illetve egy SZKE játékosai által aláírt mezt vehetett át.
Tibi hosszú ideig meghatározó alakja volt az SZKE-nek, egészen utánpótlás kora óta. Első felnőtt szezonja a 2002-2003-as volt, melyben húsz alkalommal lépett pályára. A 2004-2005-ös szezonban máris a Batta legeredményesebb játékosa lett (118 gól), de sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy az SZKE az élvonalban maradjon. A 2005-2006-os szezonban, második legeredményesebb battai játékosként (109 gól) az együttest ismét az élvonalba jutatta. Ezután három NB I-es szezon következett. A 2009-2010-es idényt az SZKE pénzügyi gondok miatt az NB II-ben kezdte meg. Balázs Tibi 197 találattal segítette a csapatot, mellyel a góllövőlista első helyén végzett és a sárga-kékeket a NB I/B-be vezette. A 2010-2011-es szezon is hasonlóan jól sikerült számára. Góllövőlista első hely, 175 gól. Ezután három szezonon keresztül a Batta leggólerősebb játékosa volt. (140, 109 és 117 gól). Hat NB I-es, kilenc NB I/B-s, valamint egy NB II-es idény a mérlege. Tizenhat felnőtt szezont játszott végig, és ezalatt több mint 1500 gólt szerzett az SZKE számára.

A 3-as mezről mindig Tibi fog eszünkbe jutni, további sok sikert kívánunk neki mind edzőként, mind pedig játékosként.

 

SZKE: Pásztor I., Róth Á., Kurán G. 1 (kapusok), Tarjányi D. 1, Rádler Cs., Gyurcsovics E. 1, Keresztes L. 1, Bálint P., Soproni I. 7, Kónya B. 3, Kővári B. 3, Nikolicza R., Bogdán N., Mogyorósi T. 5, Félegyházi Zs. 3, Gyurcsovics Á. 5
Edző: Molnár József

A kilencedik helyen álló Batta a tizedik Pécsi VSE csapatát fogadta az NB I/B férfi felnőtt nyugati csoportjának 15. fordulójában. Az első félidő nehézkesen indult az SZKE számára. Az első hat perc sikeres pécsi, ám sikertelen battai támadásokkal telt. A gyorsan kialakult 5 gólos előnyt (3-8), a hazai csapat csak a tizenegyedik perctől kezdve tudta ledolgozni. Ekkor három SZKE gól következett zsinórban (6-8). Az első játékrész vége felé ismét megpróbált ellépni a Pécs, a tizenkilencedik perctől újabb két találattal növelte az addigra megszerzett három gólos előnyét (9-14). Az első félidő maradék néhány percében szépített a Batta, Soproni István utolsó másodpercben váratlanul eldobott labdája is beakadt. 12-15-ös állással vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben, mintha nem ugyanaz a Batta játszott volna. Nyolc perc alatt hat gólt szerzett a hazai gárda, de csak egyet kapott. Ezzel megfordult az eredmény (18-16). A csarnokban elképesztő volt a hangulat. Újabb hét perc elteltével megismétlődött az előbbi széria, öt battai gól, egy pécsi (23-17). Majd gólváltások követték egymást, de a Pécs nem tudott felkapaszkodni. A szünetben három gólos hátrányból öt gólos győzelem lett a vége (27-22).

Az új igazolások, Mogyorósi Tamás, Gyurcsovics Endre és Bogdán Norbert jól szerepeltek. Az első félidő gyenge teljesítménye után összeszedte magát az SZKE, dicséret illeti az egész csapatot. Kiemelendő Soproni István játéka, aki az előző fordulóhoz hasonlóan ismét hét gólt szerzett. Mogyorósi Tamás és Gyurcsovics Árpád öt-öt gólt gyűjtöttek a csapatnak. Fontos megemlíteni a kapusok kiváló szereplését. Kurán Gergő, Pásztor István és Róth Ádám munkáját, akik a több gólos pécsi vezetésnél is meccsben tartották a csapatot. (Négy büntetőből mindössze egyet értékesített a Pécs.)

Nehéz meccs vár a csapatra, ugyanis a második helyen álló győri együtteshez látogatnak 18-án.

 

A szurkolóknak köszönjük a kitartó buzdítást! Hajrá BATTA!!

 

Következő mérkőzések:

2018. február 18. vasárnap, 17:00
AGROFEED ETO SZESE – Százhalombattai KE

2018. február 24. szombat, 18:00
Százhalombattai KE – NEKA