Küzdelmes mérkőzés, megérdemelt két pont

NB I/B FÉRFI FELNŐTT MÉRKŐZÉS

2018.04.14. szombat, 18:00
Százhalombattai KE – Szigetszentmiklósi KSK 26-25 (14-16)
Városi Szabadidő Központ, Százhalombatta
150 néző

 

SZKE: Pásztor I., Róth Á., Kurán G. (kapusok), Tarjányi D., Rádler Cs., Gyurcsovics E., Hanák András 1, Bálint P., Soproni I. 5, dr. Soproni Balázs 1, Kónya B. 4, Kővári B., Nikolicza R., Mogyorósi T. 7, Gyurcsovics Á., Félegyházi Zs. 8
Edző: Molnár József

 

Kemény mérkőzést hozott a 22. forduló a Százhalombattai KE számára. Az olykor kétes bírói döntésekkel tarkított meccsen az SZKE megérdemeltem gyűjtötte be a győzelemért járó két pontot.

Az első három perc gól nélkül telt, nem igazán találta helyét egyik csapat sem. A gólcsendet a Szigetszentmiklós szakította meg, ám ezután egy perc alatt két gólt is szerzett az SZKE (2-1). Először Kónya Balázs talált be, majd Félegyházi Zsolt dobott egy egészpályás gólt a Szigetszentmiklós üres kapujába. Ekkor kicsit megtorpant a Batta, három vendég találat maradt válasz nélkül (2-4). Mogyorósi Tamás és Kónya Balázs gólja kellett az egyenlítéshez (4-4). Gólváltás következett. A tizennegyedik percben Soproni István, egy Kónya Balázs által kiharcolt hétméterest értékesített, így lett ismét döntetlen az állás (6-6). Három szigetszentmiklósi (6-9), majd három battai gól érkezett. Ismét Soproni István egalizált, újra büntetővel, ami egy Gyurcsovics Árpád elleni szabálytalanság miatt járt (9-9). Két vendég, két hazai, majd újabb két vendég gól született, ezzel a huszonnegyedik percben 11-13 állt az eredményjelzőn. Az első félidő végéig gólváltás következett, 3-3 találatot jegyzett mindkét csapat (14-16).

A második játékrész is vendég góllal indult (14-17), de ezután, négy perc alatt négy battai találat érkezett, mellyel az SZKE megfordította a meccset (18-17). A Szigetszentmiklós egyenlített (18-18), ám a Félegyházi Zsolt által kiharcolt hétméterest Soproni István bedobta, így ismét vezetett a Batta (19-18). Három vendég gólra, három hazai találat volt a válasz (22-21). A negyvenhetedik percben egalizált a Szigetszentmiklós (22-22), majd gólváltás következett. Az ötvennegyedik percig ez működött is (25-24), de ekkor hétméterest hibáztak a vendégek, nem sikerült az újabb egyenlítés. Ezt kihasználta az SZKE és Mogyorósi Tamás révén 26-24-re módosult az eredmény. A hátralévő időbe, egy szépítő találat, illetve egy kihagyott Soproni István büntető is belefért (26-25). A döntetlentől azonban Pásztor István mentette meg a csapatot, aki az utolsó másodpercekben is bravúrral hárított.

Fordulatos, nehéz mérkőzésen van túl a csapat. A bírói döntések miatt, olykor percekig álló játék sem könnyített a helyzeten. Dicséret a kapusoknak, valamint kiemelendő Félegyházi Zsolt, Mogyorósi Tamás és Soproni István, akik a 26-ból 20 gólt vállaltak. Az egész csapat erején felül teljesített, melyhez a szurkolók lelkes támogatása nagyban hozzájárult.

 

Hajrá BATTA!

 

Következő mérkőzések:

2018. április 22. vasárnap, 16:00
Balatonfüredi KSE U20 – Százhalombattai KE

2018. április 28. szombat, 18:00
Százhalombattai KE – Tatai AC