Nem sikerült a győzelem az utolsó fordulóban

NB I/B FÉRFI FELNŐTT MÉRKŐZÉS

2018.05.12. szombat, 18:00
Százhalombattai KE – Vecsés SE Él-Team 30-32 (14-16)
Városi Szabadidő Központ, Százhalombatta
120 néző

SZKE: Pásztor I., Róth Á., Kurán G. (kapusok), Tarjányi D., Rádler Cs., Hanák A. 2, Keresztes L., Soproni I. 6, Gyurcsovics E., dr. Soproni B. 6, Kónya B. 2, Kővári B., Nikolicza R. 1, Félegyházi Zs. 8, Gyurcsovics Á. 1, Mogyorósi T. 4
Edző: Molnár József, Horváth Zsolt

 

A Vecsés csapata ellen akkor sem könnyű a játék, ha az együttes már biztos bajnoki címmel érkezik Százhalombattára. A gyors, technikás, kiegyensúlyozott vecsési alakulat, hazai pályán is megnehezítette az SZKE dolgát (2017.12.17., Vecsés-Százhalombatta 37-27). Senki nem várt egyszerű mérkőzést, sokgólos, parázs meccsre volt kilátás.

Az első játékrészben jól tartotta magát a Batta. Hat perc elteltével, Mogyorósi Tamás hétméteresét követően, 3-2-es battai vezetés állt az eredményjelzőn, ám a félidő végéig ez volt az utolsó alkalom, amikor az SZKE tudhatta magánál az előnyt. Innentől kezdve a kis gólkülönbség, vagy a döntetlen eredmény megtartása volt a cél. A tizenhetedik percben sikerült is az egyenlítés, Hanák András révén (8-8). A huszadik percig, gólváltást követően, még döntetlen maradt az állás (10-10), de ezután három vecsési gól maradt válasz nélkül (10-13). Szépíteni még sikerült, ám így is kétgólos vendég előnnyel mentek szünetre a csapatok (14-16).

A második félidő vendéggóllal indult (14-17). Az SZKE próbált felzárkózni, melynek eredményeként, egy Kónya Balázs, Félegyházi Zsolt, dr. Soproni Balázs sorozat után ismét egalizált a hazai gárda (20-20). Tartotta magát a Batta, egészen a negyvenötödik percig, amikor újabb, válasz nélkül maradt vecsési sorozat érkezett (23-26). Megnőtt a gólkülönbség, így annak csökkentése került előtérbe. Sokadik feltámadás volt ez az SZKE számára, ekkor jött ki igazán a két csapat közti különbség. Azonban a Batta nem adta fel, és egy utolsó rohamra indult. Soproni István, Félegyházi Zsolt és Hanák András gólja után, az ötvenharmadik percben, újra döntetlen állt az eredményjelzőn (27-27). A fáradtságnak és néhány kihagyott helyzetnek köszönhetően, a Vecsés ismét kétgólos vezetést szerzett az utolsó négy percre, melyet az SZKE már nem tudott ledolgozni (30-32).

Szurkolóinknak köszönjük az egész szezon alatt tartó támogatást!

 

HAJRÁ BATTA!