Megszereztük az első pontunkat a NEKA ellen !

Százhalombattai KE – NEKA 21:21 (11:11)

Hazai pályán fogadtuk a NEKA együttesét, akik a bajnoki tabella 2. helyéről, míg mi az utolsó helyről várhattuk a mérkőzést. A helyzetünket tovább nehezítette, hogy több játékosunknak is ki kellett hagynia a mérkőzést betegség miatt, és a keretbe jó néhány utánpótlás játékos került be.

A mérkőzés elejét a NEKA kezdte jobban a 7. percben 3-1-re vezettek is, a védekezésünk rendben volt, megvoltak a kilépések és a faultok és Róth Ádám a kapuban zseniálisan védett. A 8. percben magára talált a csapat támadásban is. Hosszú támadásokat vezettünk Kreisz Márk és Kónya Balázs irányításával, amikből rendre gólokat tudtunk lőni. Mogyorósi Tamás hetesével a 18. percben ki is egyenlítettünk (6-6), innentől kezdve átvettük az irányítást és el is léptünk 10-7 –re a 24. percre.  Ekkor jött egy újabb hullámvölgy a támadásunkban és nem tudtuk a helyzeteinket gólra váltani. A NEKA együttese a félidőre fel is zárkózott 11-11-re.

A második félidőben továbbra is nagyon határozottan védekeztünk Tass Barnabás és Kővári Balázs vezetésével, a kapuban Róth Ádám az első félidei teljesítményét folytatta és sorra mutatta be a szebbnél szebb védéseket. Támadásban viszont nagyon nem találtuk a megoldást az ellenfelünk védekezésére és a lövéseink is pontatlanok voltak. A 43. percre a NEKA együttese vezetett már 16-13-ra és kezdett úgy tűnni, hogy ez a meccs is kezd elmenni, de ekkor következtek Kővári Balázs percei, aki 3 perc alatt berámolt 3 gólt az ellenfél kapujába, ezzel a 46.percben már 16-17 volt az állás. Innentől kezdve a csapatok fej-fej mellett haladva felváltva lőtték a gólokat, az 59.percben 21-20 –ra vezetett a NEKA együttese, Kovács Gergely időt kért 20 másodperccel a vége előtt az utolsó támadásra, amit ember előnybe támadhattunk. A megbeszélt figura bevált és Kővári Balázs bejátszásából Bálint Péter szerezte meg az egyenlítést jelentő gólt, ezzel beállítva a 21-21-es végeredményt.
Óriási csatában csapatunk megszerezte az első pontját az idei bajnokságban és remélhetőleg ezzel megtörve rossz sorozatát újabb pontokat szerez még év végéig.

SZKE: Róth(k)- Mogyorósi  5, Tass 2, Kreisz 4, Kővári 4, Pap, Bálint 2.
Cserék.:Horváth(k), Kurán(k) – Kiss 1, Smid, Cseh, Gyurcsovics, Kónya 3, Fiar.
Edző: Kovács Gergely

Edzői értékelés:
A taktikai fegyelem meghozta az eredményét és a jutalom az egy pont lett a második helyezett NEKA ellen. Az egész mérkőzésen maximális fegyelemmel játszott a csapat, bár nem sikerült sok gólt lőni, de a kiváló védekezésünknek és a parádés kapus teljesítménynek köszönhetően sikerült egy pontot szerezni. Remélem a játékosok megértették, hogy mi volt a különbség az eddigi mérkőzések és a mostani mérkőzés között. Bízom benne, hogy rátértünk a helyes útra és ezen haladunk tovább újabb pontokat szerezve