Győzelem a Szigetszentmiklós otthonában!

Szigetszentmiklós KSK – Százhalombattai KE 14:15 (30 – 33)

Vasárnap a Százhalombattai KE felnőtt csapata annak a 4. helyen álló Szigetszentmiklós otthonába látogatott, akik az idény során a 7 hazai mérkőzéséből mindössze csak 2 mérkőzést veszített el. A helyzetünk ismét nem volt túl bíztató, mert a sérültek közé jobbszélsőnk Pap Ádám is csatlakozott, aki a NEKA elleni mérkőzésen szenvedett sérülést.

Az első félidőt jobban kezdte a Szigetszentmiklós, a mi támadójátékunk akadozott és kelleténél korábban lőttük el a labdákat. Kovács Gergelynek a 9.percben 5-2-es hazai vezetésnél időt is kellett kérnie, hogy rendezzük a sorainkat. Időkérést követően magára talált a csapat, hosszú támadásokat vezettünk, amiből sorra szereztük a gólokat. Ezzel együtt a védekezésben is megtaláltuk magunkat Kővári Balázs és Tass Barna ismét fegyelmezetten irányította a védelmet, kapuban pedig Róth Ádám a NEKA elleni formáját átmentve ismét rengeteget tett hozzá a kapuban. A 25.percben még a Szigetszentmiklós vezetett 14-11-re, de az utolsó 5 percben óriásit rohant a csapat és Kiss Martin szerzett gólt pár másodperccel a vége előtt lerohanásból, ezzel a szünetre 15-14-es vezetéssel vonulhattunk be.

A második félidő első 10 percét parádésan kezdtük és átrohantunk a hazai csapaton. Ebben az idősszakban Kővári Balázs és Kreisz Márk 1x, Bálint Péter és Mogyorósi Tamás 2x, míg Kónya Balázs 3x köszönt be az ellenfél kapujába ezzel a 40.percben már 23-16-ra vezettünk. Ezután a Szigetszentmiklós védekezést váltott, hol 5:1-re, hol 4+2-re, hogy labdákat szerezzenek, ami meg is zavarta a támadójátékunkat. Ezt követően a védekezések mindkét oldalon szét estek és sorra jöttek a találatok mindkét oldalon. A nyitott védelem kiváló lehetőséget nyitott Kreisznek és Kónyának, akik sorra lőtték a gólokat vagy teremtették meg a csapattársaknak a gólhelyzetet. A hazai csapatnak bejött ez a taktika és 3 perccel a vége előtt már csak 31-29-re vezettünk. Ezután Kreisz Márk és Kővári Balázs góljaival bebiztosítottuk a győzelmünket ezzel beállítva a 33-30-as sikert.

 

SZKE: Róth – Kiss 3, Kővári 4, Kreisz 3, Tass 3, Mogyorósi 7(2), Bálint 5.
Cs.: Kurán (K), Horváth (K) – Laurinyecz, Tóth, Rádler, Gyurcsovics, Kónya 8(2), Fiar, Dósa.
Edző: Kovács Gergely

Edzői értékelés: Majdnem 60 percig fegyelmezett játékkal sikerült végre megszereznünk az első győzelmüket. A csapat végig koncentráltan játszott és körülbelül 45. percig maximálisan elégedettek lehetünk a teljesítményükkel. Az ellenfél védekezés váltása egy kicsit felborította a támadójátékunkat, de a hét gólos előnyből sikerült annyit megtartani, hogy végül is győztesen jöhettünk le a pályáról.

 

Követekező mérkőzésünket itthon játszuk az ETO-SZESE Győr ellen szombaton este 18:00-kor a Városi Szabadidő Központban.

Hajrá, Batta !!!