Győzelem hazai pályán a Győr ellen !

Százhalombattai KE – AGROFEED ETO-SZESE 27:26 (16:15)

Hazai pályán fogadtuk a bajnoki tabella 3.helyén lévő AGROFEED ETO-SZESE-t, akik idén csak a lista vezető Váctól kaptak ki.
Az előző két mérkőzés bizakodásra adhatott okot hiszen idegenben a 4.helyezet Szigetszentmiklóst legyőztük, míg a 2.helyezett NEKA-val döntetlent játszottunk hazai pályán.

 

Az első félidőt a győri csapat kezdte jobban, hamar megszerezték a vezetést a 6.percben 4-2-re vezettek, nálunk csak Kővári Balázs volt eredményes 2-szer. A 12. percig tovább nyílt az olló és a Győr már 8-4-re vezetett. Ekkor érkezett a kapuba Kurán Gergő, aki az egész mérkőzésen parádésan teljesített és 44%-kal védett, emellett megfogott 5-ből 3 hétméterest is. Ez a teljesítmény megadta a biztonságot hátul és ezzel együtt a támadójátékunk is feljavult. A 21.percre ki is egyenlítettünk (12-12), ebben az időszakban Kreisz Márk, Kővári Balázs és Kiss Martin 1-szer, Dósa Bálint 2-szer, míg Tass Barnabás 3-szor is betalált az ellenfél kapujába. Az első félidő végjátékában a győri csapat már mindenkit beküldött a pályára, hogy megtalálják a megfelelő felállást, de hátul továbbra is stabilak voltunk és támadásban szélről szereztük a góljainkat ebben az időszakban, Kiss Martin 1-szer, míg Mogyorósi Tamás 3-szor is betalált az ellenfél kapujába. A szünetre 16-15-ös vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőt mi kezdtük jobban és gyorsan meg is léptünk a Győrtől. Sorra szereztük a góljainkat, amire nem tudtak válaszolni a vendégek vagy Kurán Gergő védte ki a lövéseiket, aki második játékrészben 3 kulcsfontosságú hétméterest is hárított. A 38. percben már 21-17-re vezettünk, itt megakadt a támadójátékunk és a győri csapat elkezdett felzárkózni. Ekkor lépett elő a rutinos róka Kónya Balázs és csapatkapitányhoz méltóan a hátára vette támadásban a csapatot, aki gólpasszokat osztott a beállóknak vagy ő maga szerezte gólokat. Az 55.percben a Győr vezetett még 26-24-re, de innentől kezdve tökéletes játékot mutattunk be védekezésben és támadásban is és óriásit hajrázva megfordítottuk a végére a mérkőzést. A végjátékban Kónya Balázs szerzett 1 gólt akcióból, míg Mogyorósi Tamás kötélidegekkel értékesített két hétméterest is.

 

SZKE: Horváth (k) – Kiss 2, Kővári 3, Kreisz 3, Tass 4, Mogyorósi 6(3), Bálint.
CS.: Kurán (k) – Laurinyecz, Tóth, Rádler 1, Cseh, Kónya 4, Fiar, Dósa 4, Gyurcsovics.
Edző: Kovács Gergely

 

Edzői értékelés:
Fordulatos mérkőzésen sikerült nyernünk a harmadik helyezett ellen és ezzel megszereznünk az első hazai győzelmünket. Mindkét csapatnak voltak jobb és rosszabb periódusai. Szerencsére úgy alakult, hogy a végső dudaszónál mi voltunk előnyben. Dicséret illeti a csapatot a hozzáállásáért és a mutatott játékért.

 

Következő mérkőzésünket bajnoki tabella 1.helyezetje a Vác ellen játszuk idegenben.

Hajrá, Batta !!!