Lejátszottuk utolsó hazai mérkőzésünket az NB1/b-ben

Százhalombattai KE – Tungsram – Nagykanizsa SE   27:28 (15:14)

Hétvégén lejátszottuk az utolsó hazai fordulót a 2018/2019-es idényben. A mérkőzés előtt már biztos volt, hogy a bajnokságot az utolsó helyen fogjuk zárni és utolsó előttiként nagy valószínűséggel a nagykanizsai csapat. Tétje már nem volt a mérkőzésnek, így a tisztes helytállás és hogy győzelemmel búcsúzzunk szezontól volt a cél.

Az első félidőben szoros küzdelem volt, a két csapat felváltva szerezte a gólokat és fej-fej mellett haladtak a csapatok. Eredményesek tudtunk lenni minden posztról és jó százalékkal fejeztük be a helyzeteinket. A félidő utolsó támadása a mienk volt, és ezt sikerült értékesíteni egy jól végig játszott figurából, így 1 gólos vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.
A második félidőt úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Hátul stabil volt a védekezésünk, míg elől érvényesíteni tudtuk a támadójátékunkat. Mérkőzés nagyon jól alakult számunkra a 47.percig amikor 25-19-re vezettünk. Itt előjöttek azok a hibák, amik egész évben jellemzőek voltak a csapatra. Buta kiállításokat szereztünk és elől sorra hoztuk a rossz döntéseket vagy technikai hibákat vétettünk. Az 54.percben még 27-24-re vezettünk, de innentől már nem tudtunk több gólt lőni, elkapkodtuk a támadásainkat, hátul pedig a hibáinkat kihasználva folyamatosan jött feljebb a Nagykanizsa, akik az 58.percben kiegyenlítettek. Innentől kezdve végig ők támadtak minden labda hozzájuk került vissza míg a vége előtt 3 másodperccel betaláltak szélről ezzel beállítva a 27-28-as végeredményt.

 

SZKE: Róth – Pap 2, Kővári 7, Kreisz 3, Tass 8, Mogyorósi 3, Bálint 2.
Cs.: Kurán, Horváth – Laurinyecz, Rádler, Gyurcsovics, Kónya 1, Fiar, Dósa 1.
Edző: Kovács Gergely