Bravúros győzelem a PLER otthonában

PLER-Budapest – Százhalombattai KE 34-37 (18-16)

Vasárnap a PLER otthonába látogattunk, ahol tudtuk jól, hogy egy nagyon más mérkőzés vár ránk, mint ősszel, mert egy jóval erősebb kerettel érkezett a hazai csapat. Számunkra nagyon fontos, volt a 2 pont megszerzése, mert a csoportunk mérkőzései úgy alakultak az elmúlt 2 fordulóban, hogy a bajnokság teljesen nyitottá vált. 

Várakozásnak megfelelően egy nagyon erős PLER-rel találkoztunk és a mérkőzés elejétől kiegyenlített küzdelem volt a pályán. Támadásunk az elején akadozott és védekezésben sorra kaptuk a gólokat, így a hazai csapat tudott előnybe kerülni. A kapusaink nem találták a fonalat az ellenfél lövéseivel szemben, és a védelem sem igazán tudta segíteni őket.  A 13.percben 8-5-re vezetett a PLER csapata, mi meg próbáltuk tartani a lépést. A következő  időszakban labdaszerzésekből és gyors lerohanásokból sikeres támadásokat tudtunk vezetni, hátul pedig hibákra tudtuk kényszeríteni az ellenfél csapatát és a 17.percre ki is egyenlítettünk (10-10). A következő 10 percben a két csapat felváltva lőtte a gólokat és a mérkőzés döntetlen volt egészen a 27.percig (15-15). Az első félidő végjátékából nem jöttünk ki jól és a félidőre 18-16-os hazai vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.
A második félidőben egy teljesen más taktikával jött ki a PLER csapata, támadásban 7-6 elleni játékot alkalmazták, amire sokáig nem volt válaszunk és a 35.percre már 5 gólos előnyben voltak(23-18). Ezután kezdtünk rátalálni a védekezésünkre és kapuból is megérkezett a teljesítmény, ez már elég volt arra, hogy csökkentsük a hátrányunkat, sőt a 48.percre ki is egyenlítettünk(27-27). Az 50.percben vezetőedzőnk időt kért, mert nem tudtunk elmozdulni döntetlenről. Ezután elég hamar előnybe is kerültünk, mert az ellenfél csapatából egy játékos 2x2perces kiállítást harcolt ki magának, így 4 percig ember előnybe kerültünk. A lehetőséggel tudtunk is élni és megfordítottuk a mérkőzést és 3 góllal elléptünk, ezt a végéig sikeresen megőriztük és nyertünk 37-34-re.

SZKE:
Róth(k) – Mogyorósi 8(2), Fiar 3, Keresztes 1, Tarjányi D.2, Pap 5(2), Bálint 4.
Cs.: Pásztor(k) – Kedves 5, Tarjányi P. 2, Veres, Fehér, Koncsár, Minárovits, Kónya 4, Báthori 3.
Edző: Adorján Gábor

Edzői értékelés:
Küzdelmes mérkőzésen sikerült megszerezni a 2 pontot, egy jóval erősebb Plerrel ellen, mint akikkel ősszel találkoztunk. Sokáig fej-fej mellett haladtunk, de a végén sikerült megfordítani a mérkőzést és az előnyt megtartani. Örülök, hogy mindenki hozzátudott tenni a győzelemhez, aki pályára lépett. Rengeteg munka vár még ránk, de jó úton haladunk a céljaink felé.

2020.02.23.
Hajrá, Batta !!!

 

Következő mérkőzés:
2020.02.29. – Százhalombatta, Városi Sportközpont
Százhalombattai KE – Csepel DSE