A tabellát vezető Csepel ellen is megszereztük a 2 pontot !

Százhalombattai KE  – Csepel DSE 27-22(14:13)

Szombaton hazai pályán fogadtuk a bajnokságot vezető Csepel DSE csapatát. Az őszi forduló során idegenben kikaptunk egy nagyon hektikus mérkőzésen, így a motiváció meg volt, hogy hazai környezetben vissza vágjunk nekik. Bajnokság végkimenetele szempontjából is nagyon fontos volt a 2 pont megszerzése, hogy felzárkozzunk a tabella elejéhez. 

A mérkőzés elejét mindkét csapat idegesen kezdte és csak az 5.percben Tarjányi Dávid góljával törtük meg ezt. Róth Ádám a kapuban nagyon jó napot fogott ki és stabilitást adott a védelmünknek, ziccereket és hét métereseket fogott szép számmal az egész mérkőzésen. Támadásban az elején beállóból és a két széléről voltunk eredményesek. A 10.percben még 6-4-re vezettünk, pár percel később már kiegyenlített a Csepel csapata. 15.percben jött a vezetőedzőnk időkérése és az 5:1-es védekezésről váltottunk 6:0-ás védekezésre ez elégnek bizonyult arra, hogy 1 gólos előnyt tartsuk. A 25.percben az ellenfől időkérését követően beregadtunk és 2 perccel később 13-11 volt már oda. Az utolsó 3 percben viszont rendre betaláltunk hátul stabilak voltunk és az utolsó másodpercekben egy gyors indításnak köszönhetően 14-13-as vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.
A második félidőt mi kezdtük meg lélektani előnnyel és a Csepel csapata egyre idegesebbé vált. A félidő elején hiába egyenlítettek a 34.percben már 18-15-re vezettünk, védekezésben nagyon stabilak voltunk és a kapuból továbbra is jöttek az extra védések. A 41.percben már 21-16-ra vezettünk, Csepel vezetőedzője időt kért, de ennek már nem igazán volt hatása. Az ötgólos előnyt tartani tudtuk, egyszer még vissza zárkózott az ellenfél csapata 23-20-ra, de gyorsan visszaállítottuk az ötgólos előnyt. A mérkőzés végéig kiválóan menedzseltük le a mérkőzést és 27-22-es győzelmet értünk el a bajnokságot ezután már nem vezető Csepel ellen.

SZKE: Róth(k) – Pap 5(1), Tarjányi D. 1, Keresztes 5, Fiar 2, Mogyorósi 5(1), Bálint 3. 
Cs.: Pásztor(k) -Tarjányi P. 1, Kedves 3, Veres , Fehér, Koncsár, Minárovits, Kónya, Báthori 2.
Vezetőedző: Adorján Gábor

Edzői értékelés: 
Az őszi szezon veresége miatt nagyon szerettünk volna visszavágni az ott elszenvedett vereségért. Örülök neki, hogy ez sikerült. A támadásunk és a védekezésünk hétről hétre javul, apró léptekkel haladunk előre. Fontos 2 pont volt ez, de még messze az út vége és már a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak és bíztatták a csapatot!

Következő mérkőzés:
2020.03.07. – 18:00
Pénzügyőr SE – Százhalombattai KE

Következő hazai mérkőzés:
2020.03.14. – 18:00
Százhalombattai KE – Dabasi KC VSE U23

 

Hajrá, Batta !!!