Vereséget szenvedtünk a Pénzügyőr otthonában…

Pénzügyőr SE – Százhalombattai KE 24-22 (12-14)

Szombaton a Pénzügyőr otthonába látogattunk az NBII 15.fordulójában, akiktől az őszi szezon során hazai pályán vereséget szenvedtünk. Ebben a félévben mi 3/3 győzelemmel míg ők 3/0-val kezdték a tavaszi fordulót, így a lélektani előny nálunk volt a mérkőzés előtt. 

Az első félidőt egészen szépen kezdtük, hátul az 5:1-es védekezésünk jól működött és ezekből a kivédekezett helyzetekből kontra támadásokat tudtunk vezetni, a 8. percben már 5-2-re vezettünk. A következő időszakban szépen tartottuk a 3-4 gólos előnyünket a 15.percben 8-4-re vezettünk. A mérkőzésben fordulás az utolsó 2 percben következett be, amikor 14-10-re vezettünk, de a gyorsan elszórt labdák és a felelőtlen vállalások következtében 2 gólos előnnyel vonulhattunk csak az öltözőbe.
A második felidőben a támadásunk teljesen megállt. Nem voltak meg a megfelelő rámozgások, a sebesség és a pontosság is hiányzott a játékunkból. Védekezésben egészen stabilak voltunk összesen 12 gólt kaptunk, ami nem lett volna sok, ha támadásban nem csak 8 gólra vagyunk képesek. A második félidőben a 42.percben ért minket utól a Pénzügyőr csapata 15-15 volt ekkor az állás. 12.perc alatt mindösszesen egy gólra voltunk képesek. Ekkora a lélektani fölény már a hazai csapatnál volt. A 48.percben még vezettünk 19-17-re, de ekkor megint jött egy 8 perces gólcsend a mi oldalunkról. Ezt már kihasználta az ellenfél csapata. Az utolsó félpercben 23-22-nél engedtünk nekik egy ziccert hátha sikerül egy védésből kontrázni és döntetlenre menteni a mérkőzést, de ez nem jött össze és így kialakult a 24-22-es hazai győzelem.

SZKE: Róth (k)- Mogyorósi 6(1), Bálint, Fiar 3, Keresztes 3, Tarjányi D. 1, Pap 2. 
Cs.: Pásztor (k) – Tarjányi P. 1, Kedves 1, Veres, Rádler, Koncsár, Minárovits, Kónya 1, Báthori 2.
Edző: Adorján Gábor